Vagon Furnizimi  

Njësi luftarake.
Ndërtesë: Punishte Armë rrethimi

Vagonat e furinizimit mund të dërgohen në një Mision me Njësi luftarake të tjera. Kapaciteti peshëmbajtës i tyre rrit ndjeshëm sasinë e burimeve, me të cilën ushtria mund të sjelli mbas një betejë të fituar.

• Tip: Mbajtje
• Vendodhje prioritare: Nuk ka

Aftësi luftarake:

- Dëmet tërthore: Nëse beteja humbet, kjo njësi shkatëttohet.

Për detaje mbi treguesit e njësive, klikoni këtu.

Varg (tip Njësi luftarake)  

Njësitë luftarake të tipit Varg duhet të jenë në afërsi me armikun që të kryejnë Sulmin. Kur takojnë njëri tjetrin në fushën e betejës, njësitë Varg e të dyja ushtrive ndërrojnë goditje njëkohësisht.
Në betejë, njësitë Varg luftojnë në Linjën frontale, në Qendër ose Krahë, në varësi të Vendndodhjes prioritare.

Njësitë varg të tanishme janë:

- Heshtar i lehtë
- Heshtar i rëndë
- Falangë
- Shpatar i lehtë
- Shpatar i rëndë
- Gardian
- Kolorësi e lehtë
- Kolorësi e rëndë
- ]Paladin
- Dash

Vasal  

Një prej njësive administrative të Hartës Globale. Popullsia vasale nuk rritet, mbetet konstante për aq kohë sa provinca është e aneksuar. Vasalët paguajë taksë mbi të gjithë popullsinë e tyre. Tarifat janë paguar në ari dhe ndikojnë në lumturinë dhe provincat e aneksuara dhe kolonitë. Për të kryer
sulmin e kthimit në një vasal duhet të paktën një nivel centralizimi.
Për të hequr një vasal që ke aneksuar ke nevojë për një nivel të lirë Centralizimi dhe Lumturinë maksimale të vasalit në fjalë.

Për më shumë informacion mbi vasalët, kliko këtu.

Vende të lira pune  

Numri i banorëve, të cilët mund të punësohen në një minierë.

Veteran  

Emri i përbashkët për të gjithë Anëtarët e zakonshëm i [fazën [162] e Besnik] dytë dhe të tretë.

Vlera e Aleancës  

Vlera aktuale e Aleancëspikë neto, domethënë ari ekuivalent që është investuar në objektet dhe në pasurinë: kërkime, [[196 ]zotërime] dhe trupa / 1000.

Vrasës gjeneralësh  

Një nga aftësitë në dispozicion kur zhvillohet niveli Gjeneral. Rrit shansin për vrasje të gjeneralit armik nëse humb betejën. Niveli 1: +5% shans; Niveli 2: +10% shans; Niveli 3: +20% shans; Niveli 4: +30% shans; Niveli 5: +50% shans

Vrasje politike  

Vrull  

Aftësi luftarake.
Aftësia Vrull rrit Sulmin e njësive në raundin e pare të Ndeshjes Varg.

Kërkimi Kuaj lufte rrit efektin e Vrullit për të gjitha njësitë Kalorësi.

Njësitë me aftësi Vrull janë:
- Falangë
- Kalorës I lehtë
- Kalorës I rëndë
- Paladin